La Sala Eliseo Vives del Centre Cultural del Delta ha estat el punt de trobada, i també de celebració, dels divuit anys de l’inici del curs Dones, Salut i Educació. Una iniciativa, que impulsa l’Ajuntament de Deltebre en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, i que ha reunit aquesta tarda a alumnes, exalumnes i professorat per reflexionar sobre l’impacte d’aquest projecte en la comunitat.
La sessió, mitjançant una taula rodona, ha permès fer un ampli recorregut per la història del curs, amb la veu i visió de diferents participants que han compartit experiències sobre els seus anys com a alumnes i que han destacat el valor formatiu i social del curs Dones, Salut i Educació.
En aquest sentit, durant els seus divuit anys, el curs ha analitzat i debatut temàtiques rellevants com el paper de les dones en l’àmbit laboral, la salut femenina i l’educació, i qüestions d’actualitat lligades al context vigent. I ho ha fet des de la visió i expertesa de fins a 163 professors i professores diferents, i amb la col·laboració de diverses entitats del municipi.
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha agraït a Rosa Queral, la coordinadora del projecte, tota la feina feta durant aquests anys i la seva contribució en el desenvolupament social del nostre municipi. Soler ha manifestat que “el curs Dones, Salut i Educació és la llavor de la formació, del creixement personal i professional de moltes dones. Però també és el bressol de moltes iniciatives que han permès fer camí en l’àmbit de la igualtat al nostre municipi i que, actualment, ens desperten orgull de poble”.
En el marc de la sessió, i més enllà de fer repàs de les edicions, també s’ha obert un debat sobre els reptes futurs del projecte, la possibilitat d’implicar a la gent més jove i la necessitat de continuar adaptant els continguts als canvis socials. L’acte ha finalitzat amb un record a tot el professorat i alumnat que ha traspassat durant aquests anys.