L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha presentat en roda de premsa el Pla de Reactivació Socioeconòmica de Deltebre, un full de ruta amb 50 accions encaminades a enfocar el dia de després de la pandèmia i que tal com ha detallat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, té l’objectiu principal “d’estar més que mai al costat de les famílies del municipi i dels sectors econòmics que s’han vist clarament afectats per un context sense precedents”.
És per aquest motiu que, a banda del reforç dels ajuts als tributs locals i dels ajuts d’urgència social, l’Ajuntament de Deltebre crearà el programa EuroDelta, la moneda de Deltebre que va dirigida a totes aquelles persones que s’han vist perjudicades notòriament a causa del context econòmic actual i que només es podrà bescanviar al comerç local en qüestions com aliments, productes, serveis bàsics, reparacions, però també material escolar, quotes del Centre Esportiu del Delta, l’escola bressol i els centres de suport familiar, els casals d’estiu, etc.
Soler ha ressaltat que “amb la creació de l’EuroDelta no només volem seguir enfortint l’ajuda a les famílies més vulnerables, garantint la cobertura de les seves necessitats bàsiques, però també volem crear una eina més de dinamització del comerç local i de proximitat”. En aquesta mateixa línia, Soler també ha detallat que el Pla compta amb l’impuls de la botiga online del Delta, per tal que la ciutadania pugui fer i rebre les compres a casa seva.
El Pla de Reactivació Socioeconòmica també enforteix el suport als autònoms, comerços i empreses de manera que aquest podran sol·licitar ajuts per fer front als lloguers comercials, taxa d’escombraries comercials, taxa d’ocupació de la via pública, impost sobre béns immobles, taxa dels mercat municipals…a banda d’un acompanyament mitjançant el nou espai empresa de l’Ajuntament de Deltebre.
Totes aquestes accions descrites al Pla de Reactivació Socioeconòmica de Deltebre s’aniran aprovant en els propers plenaris o juntes de govern per tal d’iniciar el seu desplegament efectiu.
Enfocament
del Deltebre futur
Amb tot, aquest document no
només marca accions de present, sinó que també estableix el Deltebre del futur
amb qüestions rellevants com l’aprovació
del POUM, com a una oportunitat per al desenvolupament urbanístic del
municipi, la redacció del Pla
d’Enfocament Turístic i Econòmic, com a document mare per a definir
l’estratègia econòmica durant els propers anys, i l’ampliació
del Polígon Industrial. Més a curt termini, el Pla també projecta una campanya de promoció turística posant
en valor els espais naturals de Deltebre.
En qualsevol cas, per a dur a terme les accions presents en aquets Pla, Soler ha remarcat que “haurem de modificar el full de ruta que ens havia avalat la ciutadania en les darreres eleccions municipals”. Per això ha detallat que s’adaptarà el pressupost 2020 a les circumstàncies actuals i es replantejaran algunes de les accions que s’havien de fer durant aquests anys.
En qüestions relacionades com les festes majors i populars previstes per aquest estiu, l’alcalde ha avançat que com a ajuntament s’anul·laran totes les activitats fins a finals del mes de juny, i que a partir d’aquesta data, i atenent a les recomanacions sanitàries i indicacions per part d’altres administracions, s’anirà estudiant la viabilitat dels actes diferents actes festius que hi ha programats al calendari d’actes, i en coordinació amb les entitats promotores.
El Pla de Reactivació Socioeconòmica de Deltebre es durà a aprovació del plenari municipal aquest dimecres 29 d’abril a les 21.30 hores, esdevenint el primer ple telemàtic de la història del municipi.